Dones del Poblenou

Al març de 2013 vaig tenir la gran sort de participar en el projecte Dones del Poblenou, que va preparar el Casal de Barri del Poblenou per commemorar el Dia de la Dona Treballadora, un any més tard va tornar a ser exposada  al Casal de Barri Bac de Roda per a les mateixes dates.

L’ exposició de fotografia volia reflectir la participació de la dona en els diferents àmbits del barri. Vam dividir les imatges en quatre temes, Esport, Treball, Associacionisme i Comerç, acompanyant-les amb textos (que podeu llegir més avall), que volien fer reflexionar com encara a dia d’avui, la situació de la dona és menys favorable o menys reconeguda. Però podem veure com realment és d’important la tasca que fan, i com és necessari que es trenquin aquestes barreres de gènere totalment.


“…………………………D’altra banda, però, s’ha de tenir en compte un segon factor important com és el que podríem anomenar manteniment de la lluita per la igualtat, amb nous reptes. Aquests nous reptes, emergents a partir de la recuperació d’un cert nivell de pràctica femenina, s’han de relacionar amb aspectes com l’accés real a la gestió i direcció de les institucions i entitats esportives, la incorporació de la dona en els càrrecs públics de l’àmbit de l’esport, la conciliació de la vida professional i familiar amb la pràctica de l’esport i l’activitat física i, naturalment, un nivell de visibilitat de la dona esportista en els mitjans de comunicació que, ara per ara, no cal dir que és irrisori…………..”

“El paper de les dones en l’esport barceloní: una perspectiva històrica” Quadern Dones i Esport DE L’Ajuntament de Barcelona –Octubre 2007- Xavier Pujadas

Cartells

Cartells Dones del Poblenou

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *